TROBADA DELS PROFESSIONALS DEL SECTOR AUDIOVISUAL DE CATALUNYA

Alguns confonen “la teva”, la de tots, amb la “seva” particular. Va ser una frase repetida per més d’un participant en la trobada celebrada dijous d’aquesta setmana passada a la sala d’actes de la Biblioteca Arús, la primera biblioteca pública que es va obrir a Barcelona, com va recordar un altre dels participants. Un lloc simbòlic, doncs, per la defensa de la cultura com un bé social i no com un negoci. Tampoc els mitjans de comunicació s’han de convertir en mercaderia.

SANTI LAPEIRA, COL.LEGI DE DIRECTORS I DIRECTORES DE CINEMA DE CATALUNYA

TV3 és un referent, és l’orgull del país. Hi ha un intent de reduir l’espai públic en favor del privat. Un desert és un espai i un espai es travessa.

ÀLEX CASANOVAS, ASSOCIACIÓ D’ACTORS I DIRECTORS PROFESSIONALS DE CATALUNYA

TV3 ha fet molta feina per la promoció d’actors i actrius i pel doblatge en català. Ara, la producció pròpia de dramàtics, està en un moment dramàtic.

PEP ARMENGOL, ACADÈMIA DEL CINEMA CATALÀ

Ens vam reunir amb Artur Mas i li vam demanar que no toqués TV3, que és la joia de la corona: lidera la producció audiovisual i dona feina al sector del cinema. Amb les retallades de TV3 ens preocupa el futur dels joves talents que surten de les escoles de cinema.

FRANCESC LLOBET, COL·LEGI DE L’AUDIOVISUAL DE CATALUNYA

Si la societat civil no s’implica, els partits fan de les seves. Cal potenciar el sector audiovisual perquè un país que no té un sector audiovisual potent no pot ser un país potent.

RAQUEL BALLABRIGA, COMITÈ PROFESSIONAL TV3

Si perdem TV3, perdrem qualitat en el tractament informatiu dels problemes socials, amb els que les tv,s privades fan espectacle. Si perdem TV3, perdrem una eina de normalització lingüística i potser no podrem recuperar la tasca que ha fet aquest trenta anys.

ROSA GORDILLO, COMITÈ D’EMPRESA CATALUNYA RÀDIO

Tinc el privilegi de treballar en una empresa que m’agrada, perquè elabora productes molt diferents dels mitjans privats. Tot i les retallades, els treballadors continuem lluitant per un model que lluita contra les amenaces del sector privat que mai oferirà els nostres continguts, i els partits polítics que no creuen en aquest model.

MONTSERRAT ORTEGA, COMITÈ D’EMPRESA DE LA CCMA

Actualment no tenim projecte. És una estratègia d’aprimament de l’oferta de mitjans públics. CiU i PP treballen per afavorir els mitjans privats. La negociació col·lectiva ha desaparegut i a les retallades salarials hem de sumar la pèrdua de llocs de treball i de canals. La cultura i la informació no han de ser luxes sinó drets.

ENRIC BASTARDES, CONSELL ASSESSOR DE LA CCMA / SINDICAT DE PERIODISTES

Els partits polítics han traït la llei que ells mateixos van aprovar per garantir la independència del s mitjans públics. Els mitjans de comunicació públics no són estructures de partit, són estructures d’estat perquè tot el que és públic no pertany a ningú, només a la societat.

LLÚCIA OLIVA, CONSELL DE LA INFORMACIÓ DE CATALUNYA

Els mitjans públics són essencials per defensar una informació ètica, independent, plural i de qualitat. Els poders polítics no poden manar a TV3 i CR. Només tindrem democràcia si la informació és honesta, independent i transparent.

JORDI LOPEZ, COMITÈ D’EMPRESA DE TV3 / CC.OO.

La llei de l’Audiovisual que permet la privatització de les TV,s autonòmiques és una concessió del PP a la UTECA. Les lleis del PP han provocat les situacions de Canal 9, Telemadrid i IB3. La resposta dels treballadors ha de ser lluitar per un contracte-programa que garanteixi el model actual de TV3.

SÍLVIA HERAS, COL·LEGI DE PERIODISTES DE CATALUNYA

Els mitjans públics fan una feina molt important de cohesió social i normalització lingüística. L’espai públic és garantista i això molesta als partits. als mitjans privats no hi ha cap problema en que un mitjà s’aboqui a una ideologia política.

ALBERT ALCÁNTARA, DELEGAT SINDICAL D’ACTIVA MULTIMÈDIA DIGITAL

La CCMA havia estat, els darrers anys, a l’avantguarda de les noves tecnologies i participava en projectes europeus d’investigació i desenvolupament, rebia subvencions de la comunitat europea i comercialitzava productes a les televisions privades. Ara tot això s’ha perdut.

Deixa un comentari

Filed under Català, Privatització, Televisió pública, TV3

Els comentaris estan tancats.