LA PLATAFORMA EN DEFENSA DEL SERVEI PÚBLIC DE RÀDIO I TELEVISIÓ DE CATALUNYA, EN MARXA!

El passat dimarts es va presentar la Plataforma en defensa del servei públic de ràdio i televisió de Catalunya amb presència de nombroses personalitats de l’àmbit comunicatiu, cultural, audiovisual, artístic, polític i social.

Josep Maria Martí, Josep Gifreu, Xavier Atance, Frank Capdet i Xavier Graset

Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural, entitat que ha acollit l’acte, ha destacat: “Per la llengua, la cultura i el país és imprescindible uns mitjans públics que reuneixin rigor, qualitat, exigència nacional. Això no sempre és rendible econòmicament parlant, per això han de ser sufragats, per poder oferir aquest servei públic als ciutadans. ”

Carles Blanco, en nom de la plataforma TV3 i Catalunya Ràdio teves: “L’ofensiva d’interessos polítics i econòmics amenacen el futur dels mitjans públics. Necessitem el suport de la ciutadania i del teixit social per denunciar l’aliança del PP i el govern català en matèria audiovisual. ”

Josep Gifreu, catedràtic de Comunicació de la UPF: “Ha arribat el moment de dir no. El model d’èxit, qualitat, prestigi i lideratge dels mitjans de ràdio i televisió públics de Catalunya era una aposta inqüestionada. Ara hi ha unes polítiques encaminades a debilitar el servei públic i el model audiovisual català.”

Xavier Atance, president de Productors Associats de Catalunya (PAC) i vicepresident de Productors Reunits Associats (PROA): “Una televisió pública és completament necesària per a continuar la complicitat entre indústria independent i mitjans públics. Ens necessitem mútuament. Amb molt pocs diners es fan pel.lícules com Pa negre, que arriben als Òscars, o documentals que si no no faria ningú.”

José Ángel Abacens, president de l’Associació Empresarial de Publicitat ha fet arribar una declaració: “La publicitat no pot ser mai un problema, sinó part de la solució. Un moment de crisi no és el més indicat per treure vies de finançament com és la publicitat.”

Rosa Gordillo, de Catalunya Ràdio: “La desaparició de la publicitat a la ràdio i la televisió públiques és un perill. Com entendrà el ciutadà retallades en sanitat i educació i que hagi de pagar més pels mitjans públics de comunicació? Els treballadors de TV3 i de Catalunya Ràdio seguirem treballant per uns mitjans forts i aquesta plataforma n’és una mostra.”

Frank Capdet, de la junta de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya i secretari general de l’Organización de Sindicatos de Actores y Actrices del estado Español (OSAAEE): “Estem davant una ofensiva neolliberal per canviar el panorama audiovisual. Ens imaginem una societat sense el Polònia, o sense culebrots com La Riera que han fet una feina pedagògica per visibilitzar minories socials, tendències sexuals? Necessitem uns mitjans nacionals propis i públics.”

Josep M. Martí, degà del Col.legi de Periodistes de Catalunya: “No ens resignarem a la desaparició dels mitjans públics perquè atempta a la qualitat democràtica. La contribució al debat, la visualització de les minories i la defensa de la llengua, són valors que si no els defensen els mitjans públics, qui ho farà?”

Josep M. Álvarez (UGT): “La ràdio i la televisió públiques és la columna vertebral de la llengua i la nació, ens juguem molt més que altres comunitats. El dret a informar amb independència està en risc, no es pot informar amb independència si no hi ha dret al treball.”

Joan Carles Gallego (CCOO): “Les retallades afecten tots els serveis públics, la sanitat, l’ensenyament, i els mitjans de comunicació públics no en són una excepció. No hi pot haver un projecte nacional propi sense mitjans públics. Carregar-se’ls és carregar-se el país, la cultura, la llengua, l’equilibri de la societat.”

L’acte ha estat conduït per Xavier Graset (Catalunya Ràdio) i ha comptat amb l’actuació del cantants Guillamino.

Deixa un comentari

Filed under Uncategorized

Els comentaris estan tancats.