Alguns dels centenars de comentaris deixats pels firmants del Manifest

La televisió és nostra!!
Carla

Qualitat, rigor informatiu, innovació, imparcialitat, cultura i país. Necessitem que la televisió i la radio catalanes, siguin capdavanteres i modèliques.
Mª Àngels

Cal defensar el paper tant important de tv3 en la normalització lingüística. Dono gràcies a la programació infantil de tv3 que tantes bones estones m’ha fet passar. I per tot el que he aprés. (Avui faig 14 i soc super)
Elisenda

Un TV pública amb els objectius que li marca la CCMA, mai hauria de desaparèixer o disminuir la seva capacitat a favor dels medis privats.
Aleix

Yo soy Catalán de 55 años, nacido en Murcia y pienso que TV3 ha sido uno de mis pilares fundamentales en mi integración en la sociedad catalana. No necesito decir nada “MAS”
Antonio

Després de l’anunci de retallades a TV3: Endivinalla: “Quin partit s’omple la boca de “Catalunya”, i a l’hora dels fets, primen més els seus interessos – de tot tipus-?” Interpretació : El Grup Godó (La Vanguardia, RAC1, 8TV), cobrarán en forma de menys competencia, els seus favors mediatics a CiU. “Es de bien nacidos ser agradecidos”
Ferran

De 50 canals només en podem veure 5 en l’idioma del país. I encara ens els volen retallar? Això és inadmissible. Quant ens roben per defensar la llengua i la cultura intruses i colonialistes? Comparat a això el que ens costa TV3 és una misèria! Defensem TV3 per la llengua i la cultura nacional!
Roser

Jo estic disposat a pagar un impost per mantenir l’element cohesionador més important d’aquest país. De fet TV3 és dels serveis públics de Catalunya que estic més orgullós de pagar. La seva qualitat, la seva responsabilitat i la defensa clara d’un model de país fan de els mitjans de la CCMA un eina essencial per la existència de Catalunya. Es sorprenent que els hereus de Pujol (creador omnipotent de TV3) ara se la poleixin en benefici del PP i del Grup Godó. Si els espanyols volen Belen Esteban, Farruquito i Jesulin que mirin les privades espanyoles. I si el grup Godó vol ser la FOX catalana que su pagui ella. Jo amb els meus impostos vull pagar els mitjans públics que tinc ara i com els tinc ara. Si encara queden catalans a CiU que és revelin contra la decisió de fer de TV3 un altre Canal 9.
Ferran

Aquest govern de botiflers vol carregar-se el poc que ens queda com a país mitjanament normal en favor de grups com els Godó (eterns traidors i feixistes sense reciclar) i del pacte amb el PP. Estic furiós contra una govern que es fa dir nacionalista i, alhora, arrasa tots els pilars de l’estat del benestar i de la catalanitat. Ja n’hi ha prou! Mobilització massiva ja! Aturem la privatització de la nostra nació. Mas dimissió!
Aitor

Que be que ho ha fet el grup Godó! Ara ja sabem el per què de la farisaica sortida de LaVanguardia en català. El que volen fer amb la llengua catalana és arraconar-la en favor de la llengua imperial!
Jaume

Cal parar els peus als “retalladors” que no polítics. Ja està bé d’ajudar les empreses privades!!!!
Enric

Companys i companyes de tv3, la meva, la nostra ,la tots els catalans de Salses a Guardemar per llengua i cultura, estic amb vosaltres i amb les vostres reivindicacions i teniu tot el meu suport -un petit granet de sorra -i la meva solidaritat .Es vergonyos que ens vulguin fer passar per rucs, ja fa temps que algun mitjans privats volen el control de tv3 ,grupo godo i afins, i sino hi ha diners per què li donen dos milions d,euros a la vanguardia??ja o sabem tots:” por los favores recibidos “..ànims! no esteu sols! endavant i salut !!!!
Pere

Qualsevol cosa en què us pugui ajudar m’ho dieu. No estem fent plegats un esforç, abaixant-nos el sou i treballant amb menys recursos, per a que ara el propi govern vulgui acabar amb la televisió i ràdio pública en favor de grups privats. Que retallin despesa no inserint càpsules i microespais per valor de 2 milions d’euros
Jordi

Per una televisió lliure, pública, multicultural i sense fronteres
Josep

No podem consentir que s’ha aprofitin temps de crisis per eliminar permanentment tot el que es nostre i que tan de temps i esforços ens ha costat crear. La televisió pública catalana es una expressió de com som i quins valors tenim com a poble, aixi com reforçar-los. Cada vegada mes, podem veure com les tv privades utilitzen al ciutadà com un simple objecte de manipulació i consumisme, on la professionalitat de les normes periodístiques mes elementals son absents. Si el govern Català vol fer aquest atac al nostre propi país, avançant-se a les intencions del estat espanyol, els catalans tindrem que reflexionar molt seriosament si volem una dreta d’aquí que es un allargament de la dreta espanyolista. Recordo a tots els catalans, que valorem la democràcia com una forma d’entendre el nostre model de país, que la democràcia no es nomes el vot cada quatre anys i entre mitges, un depreciï cap als ciutadans, on els polítics fan i desfan com volen i quan els convé el nostre plantejament de societat i valors. Ara mes que mai, CATALANS, ens han de sentir, ens em de mobilitzar, per que si no ho fem, serà la fi del nostre país, de la nostra manera de ser. Demostrem el que som, i que ens mereixem dir-nos CATALANS
Jorge

En alguns aspectes caldria millorar-la, per tant, no s’entén que es vulgui empitjorar-la. Defensem els mitjans de comunicació públics! No a la desvertebració del país!
Jordi

S’ha de donar força a la televisió pública de qüalitat. Les televisions privades només han portat degradació en continguts i en professionalitat (amb comptades excepcions). Ànims
Miguel

Som una societat i per tant, no som només un conjunt de persones amb interessos individuals. Ens importa el nostre veí i hi ha coses que volem decidir nosaltres com les fem i com no les fem. I els mitjans de comunicació és una d’elles. És perillós perdre la capacitat dels mitjans públics de poder realitzar certes practiques encara que no siguin eficients des del punt de vista econòmic. No tot són els diners. Totalment d’acord amb el Manifest!
Sergi

No volem retallades i menys en contra d’una eina de cohesió social en català com és tv3.
Olga

Sóc estudiant de Ciència Política i Gestió Pública a la UAB. L’argumentació de la supressió de dos canals, dels sis que hi ha a TV3 mentre s’està afavorint el sector privat és irracional! La Televisió Pública i, Catalana, la qual des de la seva creació ha permès accedir a alts continguts en Català, permet la defensa de la llengua i competir amb les altres cadenes privades, tant estatals com de Catalunya.
Jordi

Que retirin primer les subvencions als canals privats
Lourdes

M’adhereixo al manifest perquè no es tanqui cap canal de comunicació català.
Margarita

El servei públic de ràdio i televisió de Catalunya és extensiu als centenars de ràdios i televisions municipals que lluiten per subsistir. Tots aquests mitjans, grans i petits, són un bé preuat de la cultura i l’economia catalana que no podem deixar a voluntat -i voracitat- dels grans lobbys privats de comunicació, crescuts per l’actual conjuntura política i econòmica.
Rafael

Fa força temps que visc a l’estranger i us puc assegurar que la ràdio i la televisió públiques de Catalunya superen els estàndards de corporacions estatals, com per exemple Radio-Canada: en continguts, rigor periodístic, innovació tecnològica… No podem afeblir un dels pilars de la cohesió social i nacional. Si cal pagar un cànon anual per TV3 que tinguin el valor de plantajar-lo o que TV3 munti una Marató en benefici de la casa, ens soprendríem dels centenars de milions que recaptaríem malgrat la crisi, perquè de fa molts anys ja TV3 és la nostra.
Eric

No es pot permetre aquesta nova retallada. Malauradament els votants de ciu ens han condemnat a viure aquestes circumstancies. Hem de poder triar els nostres serveis públics.
Lidia

No podem retallar els mitjans de comunicació, és una plataforma de difusió de la nostra llengua i la nostra cultura. No podem estar informats per més cadenes espanyoles que catalanes. Retallar els mitjans de comunicació en català és donar pas cada cop més a les opinions i tendències centralistes.
Mireia

TV3 és la nostra riquesa per que es de tots i es teva i meva i de tots els que la vulguin veure El mitjans privats no son teus ni meus són d’uns empresaris que només busquen lucrar-se sense amoïnar-se per la llibertat, la justícia, la cultura, la llengua, el nostre entorn, la feina , la igualtat ….etc.. TV3 no vol res a canvi, només que la miris per repartir entre tots els seus encerts i desencerts. El mitjans públics volen nomes diners per repartir entre els seus accionistes
Frederic

Com a futura comunicadora (esperem), estic totalment d’acord amb tot el que s’ha dit en el darrer article, és indignant que una petita, GRAN cultura com la nostra s’estigui perdent d’aquesta manera, i molt pitjor que ens treguin les possibilitats d’expandir-nos. No tenen dret a posar en perill l’existència de les telecomunicacions catalanes, ja que “gràcies a Déu”, vam aconseguir sortir d’una sotmisió franquista, i “no és plan” de que ara ens ho tornin a treure
Laura

Hem de lluitar per uns mitjans de comunicació lliures, que reforcin la cultura catalana i l’estenguin fins allà on puguin. Però sempre mantenint la qualitat i allunyant-se de la política per ser lo més imparcials possibles i així donar el millor servei als ciutadans. Estic totalment d’acord amb el que voleu per bé de tots els catalans i totalment en contra de les retallades que esteu rebent.

Irene

Sóc català i porto barretina i al que us vulgui emmudí, li tallo la sardina!!! No, vull dir que el que està fent el Govern amb segons quines retallades és de ximples. Els veritables catalans, i altres persones que no han nascut aquí però que de mica en mica “es van tornant i es van sentint catalans”, no hauríem de permetre de cap de les maneres, que el Govern retallés un sol euro dels destinats a la CCMA! No es recorda el Govern del què va costar aconseguir la televisió i la ràdio catalana que tenim? I ara, pessic a pessic, ens la volen fer desaparèixer? Perquè es comença per dos canals i la cosa pot acabar en cap. I més manant els del PP, que tenen unes ganes de fer fonedís tot el que fa ferum de català que n’hi ha per a llogar-hi cadires! Per la meva part, si hem de sortir al carrer en manifestació per defensar TV3, Catalunya Ràdio i tot el que engloba la CCMA, dons hi sortim i que escoltin el clam del poble aquests que ara sembla que tenen les orelles a cal ferrer!
Vicenç

Necessito TV3 per mantenir el meu coneixement del català i de Catalunya
Lucette

Cal defensar la pluralitat dels mitjans. Hi ha el perill que només tinguin ressò els mitjans privats, sotmesos als interessos empresarials.

Francesca

Els medis audiovisuals públics en català no es poden tocar perquè l’autogovern de Catalunya té com a objectiu principal i fonamental la supervivència de la llengua i cultura catalanes. Sense aquestes tot l’entramat polític autonòmic ja no tindria cap sentit i per tant no es pot retallar res que afecti en aquest sentit. Ràdio i televisió són avui en dia els medis més poderosos de conservar i transmetre la llengua i la cultura
Carles

Mai ens podran treure de les mans una televisió pública de tanta qualitat com la TVC. Sòc basc, però gràcies a l’esforç de molts, que han pogut crear el web tv3.cat/alacarta, puc gaudir, des del meu Bilbao, de tots i cadascú dels programes que feu. Molts ànims i endavant! De la mateixa manera que ho defensem al País Valencià, ho haurem de fer al Principat: Volem TV3!
Eder

La diversitat de l’espai públic ens permet ser autènticament lliures.
Albert

Els mitjans de comunicació catalans han de ser la prioritat de Catalunya ja que són mitjans de difusió del poble.
Gerard

Per l’amor de Déuuuuuuuuu!!!!!! Sóc mestra i visc de primera fila la realitat que ens envolta. Crisi, educació, llengua, immigració, beques, valors, respecte, …. En fi, qualsevol punt que he anomenat i moltíssims més que es podríen afegir van, tristament, a la baixa. Cada vegada és més difícil i alguns punts, malauradament, cal un esforç titànic per aconseguir quelcom de profit o per minimitzar les cruels conseqüències de retallades i “oblits” dels que hauríen de vetllar per nosaltres. Deixeu que els nens i nenes puguin veure un canal infantil amb sentit, valors i adequats a la seva edat (també sóc mare de tres criatures i és d’agrair poder oferir uns dibuixos on parlin amb la seva llengua familiar, unes notícies com l’InfoK que desitgen veure i els culturitza més que no pas un Sálvame o dibuixos que cridin o lluitin contínuament). Sis canals són massa pocs canals, la cultura mai és suficient (i que consti que no sóc cap culturetes, ja m’agradaria, ja). No ens podem permetre el luxe de rebaixar el poquet que hem aconseguit. Sempre hem d’anar a més, a millorar el que ja tenim i, si s’escau, modificar el que calgui per tal que les noves generacions tinguin la millor base, un bon model i avançar, senyors i senyores, SEMPRE AVANÇAR. Desitjo que aquesta modesta opinió serveixi, si més no, per fer pensar una miqueta, i au!! De segur que no he posat ni una engruna de tot el que es pot dir i defensar, així que, qui s’animi, ENDAVANT!!!! Gràcies
Itziar

Pel valor sentimental que tenen per a mi TV3 i Catalunya Ràdio em veig amb la obligació moral de signar aquest manifest. Aquests mitjans han estat uns dels puntals de la cohesió social del país, i de la defensa dels valors culturals de Catalunya. Massa sovint, des de fora de les nostres fronteres, s’han volgut aniquilar exterminar els mitjans públics de Catalunya, oblidant que la seva qualitat està molt per sobre dels mitjans públics i privats de la resta de l’estat. El que m´és greu em sap és que, aquells que s’autoanomenen defensors de Catalunya davant els atacs que provenen de la resta de l’estat, s’aprofitin del context econòmic actual per amputar la CCMA. Tot el meu suport a la gent que formeu part dels mitjans públics de la Generalitat de Catalunya
Joan

Com a treballador de Televisió Valenciana compartim els mateixos atacs per part dels poders politics i dels mitjans privats. Reivindiquem els serveis públics de comunicació com una necesitat per a la ciutadania , un servei públic d’informació i de proximitat que tots haurien de respectar com la sanitat o l’ensenyament. Ànim!
Rafa

Mi firma es por la independencia de los medios públicos sin la influencia de grupos, lobis ni corporaciones que marquen intereses partidistas ,por la libertad de los medios como derecho fundamental del ciudadano.
Diego

Em sembla indignant la política del govern. Es retallen sectors claus de l’Estat del benestar (entre els quals els mitjans públics), mentre que hi ha altres partides que no es toquen. Més enllà d’això, sóc periodista i encara m’indigno més en veient com es vol precaritzar la nostra feina a través de retallades cruels. Per una defensa dels mitjans públics en català i del periodisme ben fet, plantem-nos!
Nil

Que lluitin perquè els alts càrrecs de caixes d´estalvis i bancs retornin els macro-sous que s´han assignat i s´aturin les rendes vitalícies que s´han posat!!!!!! això si que son diners que ens farien molta falta per no haver de tocar els mitjats de comunicació públics.
Marta

TV3, Sanitat, Educació, Pensions,…….. i després que més, i el Senat, Consells Comarcals, Diputacions, etc. Quan !!!!!!!
Esteve

En lloc de retallar pressupostos, que es persegueixi de forma implacable els evasors d’impostos i els que s’aprofiten de la posició social en benefici propi.
Josep Mª

Molts ànims a tots aquells qui treballeu als mitjans públics de Catalunya. Que no ens facin passar bou per bèstia grossa! Feu una feina molt ben feta i essencial per a tots aquells qui de veritat estimem Catalunya!
Roger

Estem farts de retallades i tancaments de mitjans de comunicació a Mallorca ara es tancarà Televisió de Mallorca i IB3 també patirà retallades i externalització de serveis i el que és molt pitjor els seus continguts o molts d’ells i pel·lícules es retransmeten en Castellà i rebutgen les ja doblades per TV3.
Pere

Deixa un comentari

Filed under Uncategorized

Els comentaris estan tancats.